Masaža

Masaža lica

Piše: Sanja Bregović

Masaža ima i kozmetički učinak – naročito masaža lica. Masaža lica smanjuje bore, opušta, poboljšava cirkulaciju, uklanja glavobolju. Godinama već tražim način samopomoći što se bora tiče,

samomasaža daje ipak najbolje rezultate, jer ju možete raditi svakodnevno, u bilo koje vrijeme, kad god vam odgovara.  

Nedavno sam na jednom blogu pronašla link za Tanaka face massage. Videa su na youtube-u, u četri dijela.

 

Dva su oblika: masaža i samomasaža. Trebalo mi je par tjedana da uz ta 4 videa naučim obje napamet.

 

Masaže morate izvoditi točnim redoslijedom koji je na videu. Ne možete krenuti bilo kako, svaki put drugačije, tako zaboraviti koje ste zahvate napravili, a koje još trebate izvesti. Masaža se izvodi polako, ali ne opet da traje unedogled. Otprilike vam treba 3-4 minute da ju napravite. Uz video, dok učite, treba vam, u početku, sigurno više vremena. Učinak masaže vidljiv je odmah, no kod uklanjanja bora treba malo strpljenja. Prije početka dobro je da vam netko slika lice. Svaki mjesec tako. Usporedite slike nakon par mjeseci tretmana – vidjet ćete razliku. Ja sam ju vidjela već nakon 3 tjedna! Bore ispod očiju kao da su ispeglane!

 

Video je popraćen iscrpnim objašnjenjima na engleskom jeziku, vjerujem da će se većina vas dobro snaći s tim. Slijedite savjete iz videa i uspjeh neće izostati!

 

Još jedna bitna stvar, to je krema ili ulje za masažu lica. Bitno je da se ne upije odmah, već da vam jagodice prstiju mogu kliziti po koži cijelo vrijeme, a ne da trljate suhu kožu, izazvat ćete neželjene reakcije. Evo savjeta: ja koristim svoju emulziju za lice. Odlična je za masažu!

© 2011 • www.gazdarica.com • sva prava pridržana. • Nije dozvoljeno kopiranje objavljenog teksta, slika i ostalog materijala bez odobrenja.
Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova. • kontakt email: info@gazdarica.com
Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
CMS 16.0414/17