Prirodni lijekovi

rosopas liječi očiRosopas - melem za oči

Rosopas je melem za oči. Ovo je stari dobro poznati recept za bolesne oči pogotovo za one koje su navukle mrenu. Preporučuje se kod umora i zdravim očima. Farmaceutski pripravljene kapi za oči ne mogu dostići kvalitetu ljekovitosti same biljke. A ova biljka je zaista jedinstvena. Sok ove biljke je samo za vanjsku primjenu. Nikako ne mazati unutar oka. Bez brige, svježina i ljekovitost će doprijeti duboko i brzo. Osjetit ćete svježinu i olakšanje u očima. Kao da vam je neko skinuo koprenu s očiju.

Rosopas je ime dobio po lastavici, jer grčki »chelidon« znači lastavičina trava. Lastavica uzima sok rosopasa i njime maže ptićima oči. Mladim i slijepim ptićima sok pomaže da što prije progledaju. Taj uzorak iz prirode slijedili su i ljudi. Pokazalo se da rosopas liječi mnoge probleme s očima. Siva mrena i pjege na rožnici postupno nestanu, a pomaže kod krvarenja i ablacije (odlupljenja) mrežnice. Također pomaže u slučajevima konjunktivitisakokošjeg sljepila, upalnih procesa, itd.

Recept

Oprez! Rosopas sadrži jako agresivne tekućine koje ne smiju doći u doticaj sa samim okom ili bilo kakvom sluznicom. Postupak je takav da uberete koji list ili manju grančicu. To dobro protrljate među prstima. U tim mladim izdancima i listovima i nema onog narančastog soka, ali će vam prsti bit pomalo vlažni. S takvim polusuhim kažiprstom dotaknite vanjski kut oka gdje se spajaju vjeđe i napravite pokret van na kost. Vučete prst prema van da ne bi slučajno otišlo u oko. Budite bez brige, ljekoviti sastojci će djelovati preko vanjske kože taman koliko treba.  Iako niste izravno namazali oko, do njega ipak dopre ta vlaga. Osjećat ćete pravo osvježenje i olakšanje za oči. Ovo vrijedi za sivu mrenu, slab vid i preventivno kod zdravih, ali premorenih očiju. Iskustva kažu da recept djeluje, ali treba biti uporan i postupak ponavljati duže vremena.

08.05.2015.

kod nas se prelomi stabljika rosopasa i zutim sokom se namazu bradavice,

© 2011 • www.gazdarica.com • sva prava pridržana. • Nije dozvoljeno kopiranje objavljenog teksta, slika i ostalog materijala bez odobrenja.
Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova. • kontakt email: info@gazdarica.com
Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
CMS 15.0430/11